Czyszczenie zakładów produkcji i przetwórstwa żywności
Kompleksowo zarządzamy higieną w zakładach przemysłu spożywczego. Usługi czyszczenia realizujemy przy użyciu profesjonalnego sprzętu i skutecznych środków chemicznych, przeznaczonych do mycia, dezynfekcji i neutralizacji. Czyścimy pomieszczenia zakładów produkcyjnych, maszyny, urządzenia, ciągi technologiczne oraz drobny sprzęt. Wszystkie obszary świadczonych usług są certyfikowane w wymaganym zakresie ich zgodności z normami jakości, bezpieczeństwem, ochroną środowiska i wymogami higieny pracy.
Technologia wytycza standardy
Posiadamy duże zasoby specjalistycznych urządzeń czyszczących. W procesach obsługi linii produkcyjnych stosujemy technologię czyszczenia hydrodynamicznego z mobilnymi stacjami mycia, aparaty pianotwórcze z odpowiednimi środkami czyszczącymi, zamgławiacze i rozpylacze środków dezynfekcyjnych oraz sprzęt do suchej dezynfekcji.
Zakres obsługi zakładów spożywczych
W ramach utrzymania higieny w zakładzie spożywczym oferujemy:
- Czyszczenie obszaru produkcji (linie produkcyjne, maszyny, urządzenia, hale, śluzy higieniczne, magazyny, ciągi komunikacyjne)
- Bieżącą kontrolę jakości środowiska mikrobiologicznego
- Codzienne utrzymanie czystości w strefach socjalnych – stołówka, szatnie, sanitariaty
- Mycie samochodów chłodni i samochodów do przewozu żywca
- Obsługę myjni drobnego sprzętu (pojemniki, wózki farszownicze, baseny, kije i wózki wędzarnicze, etc.)
- Okresowe czyszczenie ścian i konstrukcji nośnych z osadów, czyszczenie kanałów wentylacyjnych, usuwanie szlamów, cieczy i materiałów niebezpiecznych
- Zarządzanie dokumentacją z wykonanych usług z zakładowym systemem jakości
Cyfrowe narzędzia do efektywnego zarządzania procesem mycia
Stale pracujemy nad ulepszaniem jakości realizowanego procesu za pomocą aplikacji Food Hygiene Audit. W sposób ciągły i systematyczny gromadzimy dane o warunkach, w jakich realizujemy zadania i pracujemy nad ujednoliceniem standardów kontroli jakości oraz sposobu przepływu informacji. Cyfrowa informacja jest bardzo cennym zasobem, który pozwala nam wspólnie z producentem pracować nad eliminacją zagrożeń w środowisku produkcyjnym.
Co zyskujesz?
Bezpieczne środowisko
dla produkcji i przetwórstwa żywności
Stałe wsparcie
w eliminacji zagrożeń dla środowiska produkcyjnego i końcowego produktu
Efektywniejsze zarządzanie
procesem mycia i dezynfekcji poprzez spójną, cyfrową bazę informacji
Wiedza i doświadczenie
Nasz zespół to wykwalifikowana kadra inżynierów, technologów żywności, doradców w zakresie higieny i rozwiązywania problemów mikrobiologicznych. Dzięki naszym ekspertom, producenci mogą liczyć na stałe wsparcie, by móc rozwijać swój potencjał w produkcji żywności.
Doświadczenie naszego zespołu wspiera także cała Grupa Impel. Szereg usług wyselekcjonowanych dla branży spożywczej dostarcza klientom skutecznych rozwiązań w wielu obszarach funkcjonowania przedsiębiorstwa.
Dodatkowe, przydatne dla Ciebie informacje
Aplikacja Food Hygiene Audit↗
Poznaj mobilne rozwiązanie do efektywnego zarządzania procesem mycia i dezynfekcji.
Fnkcjonalności aplikacji Food Hygiene Audit – video ↗
Zobacz, jak łatwo można zbierać informacje o procesie mycia obszarów produkcyjnych dzięki aplikacji FHA. To podstawa do dalszych decyzji biznesowych.
Cyfryzacja procesów mycia i dezynfekcji ↗
Jak nasi eksperci oceniają zmianę w jakości obsługi zakładów spożywczych i jak cyfryzacja pomaga zarządzać informacją? – przeczytaj o tym w publikacji.